Yrittäjä ei saa olla tyytyväinen

Aloittavan yrittäjän suurin tavoite on saada yritys kannattavaksi. Tavoitteena on päästä elättämään itse itsensä omilla ehdoilla, niin ettei kukaan enää kysele perään. Matkan varrella on usein suuriakin onnistumisen esteitä, mutta ne ovat voitettavissa kunnon yrittäjäasenteella.

Entä mitäs sitten, kun voit ostaa mitä haluat ja kassasta löytyy jopa vähän ylimääräistä? Ei välttämättä enää yhtään mitään. Sen hetkinen toimintamalli määritetään ideaaliksi ja eihän sitä onnistunutta työskentelymallia kannata lähteä miksikään muuttamaan. Yrittäjä, olet väärässä.

Yrittäjän suurin vaara on olla tyytyväinen. Mikäli omaan suorittamiseen on tyytyväinen, tasoa ei voida nostaa enää korkeammalle, eikä voida tavoittaa mitään uutta ja suurta.  Sillä aikaa, kun sinä jämähdät paikoillesi, kilpailijasi on keksimässä jotakin aivan uutta ja silloin hän pyyhältää ohi ja murskaa sinut mennessään. Lause ”Nyt on hyvä” on yritysmaailman kirosana.

Miten sitten haastaa itseään tarpeeksi? Sanotaan nyt näin, että suomalainen on ainoa, joka maksaa 50 euroa, ettei naapuri saa 100 euroa. Ota tavoitteeksi tienata sen verran enemmän, että ensi syksynä ei lähdetäkään viikoksi Antalyalle vaan kuukaudeksi Pattayalle. Ylitä omat odotuksesi ja tee vaikutus.

Aseta siis tavoitteita, joita haluat saavuttaa. Tarkoituksen eteen jaksaa tehdä enemmän töitä ja päämäärän eteen voi taistella. Muista kyseenalaistaa omat toimintatavat ja mieti, miten niitä voidaan kehittää tehokkaammiksi. Nykypäivänä pitää myös miettiä oman alan digitalisointimahdollisuuksia. Voisiko jotakin siirtää verkkoon, jotta siitä olisi enemmän arvoa joko sinulle, henkilökunnallesi tai asiakkaillesi.

Ennen kaikkea, älä ole ikinä täysin tyytyväinen. Jos yrityksesi on päässyt jo nykyiseen tilaansa, niin pystyt varmasti parempaan.

Miltäs tälläinen ajattelumalli teistä kuulostaa? Ja vielä tuohon mainitsemaani digitaalisuuten vinkkejä voi irrota lisää täältä: www.digikaappaus.fi . 

Mari Varpenius

By | 2017-07-05T14:03:53+00:00 heinäkuu 5th, 2017|Yrityksen kehittäminen|0 Comments

Leave A Comment