Sallitaan tunteet työelämässä

Kuukausi sitten olimme Markkinointiosuuskunta Askeleen kanssa innovoimassa sekä viettämässä aikaa tiimin kesken. Yhteen päivään kuului paljon iloa, hieman turhautumista ja illalla taisin jopa nähdä muutamia kyyneleitäkin. Työyhteisönä emme pelkää näyttää tunteitamme ja haluamme selvittää kaikki mahdolliset ristiriidat heti keskustelemalla niistä. Tämä ei ole yleinen käytäntö työelämässä, sillä liian usein tunteita puretaan työntekijöiden selän takana tai pahimmillaan jopa asiakkaille. En voi käsittää miksi tunteet ovat kiellettyjä työelämässä, mehän olemme kaikki vain ihmisiä.

 

Muistan vieläkin ensimmäiset treenit, joissa meitä pyydettiin puhumaan nimillä ja kertomaan kokemuksista, joita me olimme kokeneet. Ajatukseni olivat hämmentyneitä.   Eihän minua oltu maatilalla kasvatettu puhumaan ringissä tunteista. Pohdin mielessäni: “mitä hiton turhaa löpinää tämä on, menee aikaa hyvältä työn tekemiseltä!” Jälkikäteen voin sanoa oppineeni puolentoista vuoden osuuskuntatoiminnan aikana erittäin paljon palautteen antamisesta ja etenkin vastaanottamisesta.  Ei ole helppoa antaa jollekin henkilökohtaista palautetta koko ryhmän edessä, mutta siihenkin voi ja kannattaa opetella. Asioista kannattaa keskustella niiden oikeilla nimillä sekä oikeille henkilöille. Kuinka asiat voisivat koskaan muuttua, jos niistä puhutaan vain selän takana.

 

 

Palautteen antamisessa täytyy muistaa, että rakentavan palautteen lisäksi tulee muistaa antaa hyvää palautetta. On olemassa teoria, jonka mukaan yhden negatiivisen palautteen jälkeen tulisi sanoa viisi positiivista asiaa, jotta ilmapiiri pysyisi hyvänä. On kannustavaa huomata tehneensä jotain hyvin.  Antamalla ja vastaanottamalla palautetta työpaikka voi kehittyä jatkuvasti paremmaksi ja viihtyvyys voi lisääntyä.

 

Aina ei ole kyse pelkästään toisen henkilön toiminnasta. Olemme Askeleen kanssa sopineet, että keskustelemme asioista niinkuin ne ovat. Ei ole esimerkiksi kiellettyä tulla aamulla ja sanoa, että tänään minulla on todella huono päivä, koettakaa kestää. Tai vaikka pyytää pientä taukoa työskentelyyn, jos sattuu olemaan liian hilpeällä tuulella. Kun toiset ymmärtävät millainen päivä sinulla on, he voivat ymmärtää sinua paremmin ja työskentely on sujuvaa ja hauskaa. Toivon saavani työskennellä tällaisessa työpaikassa myös valmistumisen jälkeen.

 

On muutamia asioita, joita voitte kokeilla organisaatiossanne. Helpointa on alkaa antaa palautetta arjessa, muistaa kiittää ja kertoa, kun jotkin asiat on tehty hyvin. On myös mahdollista alkaa palkita kuukauden työntekijä tai vaikkapa pitää yhteisiä rentoja palaute palavereita. Eri organisaatioille sopii erilaiset tavat, toivottavasti löydätte omanne!

Emma Valtonen
By | 2017-09-05T06:01:50+00:00 syyskuu 5th, 2017|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment