Mitä on tiimiyrittäminen?

“Nehän vaa istuu ympyrässä, lukee kirjoja ja paistaa makkaraa”

Saimaan ammattikorkeakoulusta löytyy Saimaan tiimiyrittäjäakatemia, Saitemia, jonka alaisuudessa toimii myös Askeleen porukka. Moni ei kuitenkaan ymmärrä, mitä siellä toimistojen ovien takana oikein tapahtuu.

Opinnot koostuvat kolmesta palasta: projekteista, ammattikirjallisuudesta sekä treenitunneista. Askel pitää neljän tunnin treenit kahdesti viikossa. Kokoonnumme kaikki yhteen valmentajamme kanssa ja meillä käy vieraita tai opetamme toisiamme. Tärkeää on, ettei tarvitse istua hiljaa tuolilla, vaan pääsee mukaan tekemään ja keskustelemaan. Me kyllä usein istutaan ympyrässä ja sen nimi on dialogirinki. On kivaa nähdä jokaisen kasvot.

Toinen pala opintoja on ammattikirjallisuus. Luemme alan kirjoja, joista saamme teoreettisen oppimme. Kirjoista kirjoitetaan esseet, jotka arvioidaan ja käymme koko tiimin kanssa läpi niistä oppimiamme asioita.

 

Kirjoista opitut asiat pääsevät käytäntöön projektien myötä. Hankimme projektit itse oikeilta yrityksiltä, joiden kanssa aloitamme yhteistyön. Tärkeää on löytää yrityksen tarpeet ja ongelmakohdat, jota voimme lähteä ratkaisemaan. Projekteista saatu oppi on kullanarvoista, koska niiden avulla pääsee jo opiskellessa tekemisen makuun ja ehtii luoda kattavat verkostot.

Tiimiyrittäminen on iso kokonaisuus, jossa tärkeimpänä on tiimityöskentely ja sen kehittäminen. Tiimin kanssa voi jakaa elämän ilot ja surut ja sen takia meitä voisi kutsua ennemmin isoksi kaveriporukaksi kuin luokaksi. Yhdessä me uskalletaan ottaa riskejä ja lähteä haastamaan itseämme ja toisiamme. Sen ympyrässä istuskelemisen, makkaranpaiston ja kirjojen lukemisen takaa löytyy tiivis yhteisö, jonne on kivaa tulla joka päivä.

Mitä sinä olet mieltä tiimiyrittämisen kaltaisesta opiskelumuodosta?

Mari Varpenius
Mari Varpenius
By | 2017-05-23T09:16:34+00:00 toukokuu 23rd, 2017|Askel, Tiimiyrittäminen|2 Comments

2 Comments

 1. Tuomo Vesikko toukokuu 24, 2017 at 7:34 pm - Reply

  Kiva kirjoitus tärkeästä aiheesta. Monet projektit on sellaisia, että niissä tarvitaan useita eri alojen asiantuntijoita. Kannattaa siis verkostua monen alan osaajan kanssa. Tsemppiä verkostoitumiseen!

  • Askel toukokuu 25, 2017 at 7:27 am - Reply

   Verkostoituminen on kyllä arvokas taito. Kiitos kommentista ja tsempeistä! 🙂
   -Mari

Leave A Comment