Etuoikeutettu oppimaan

Ahdistaa, nyt on päästävä avautumaan.

Olen vaihto-opiskelemassa Malesiassa ja joudun täällä opiskelemaan vanhan kansan malliin, luennoilla hiljaa istuen. Luennoitsija yksin puhelee 80 kasvottomalle kuuntelijalle. Kuuntelijat ovat hänen asiakkaitaan, joiden nimiä hän ei tiedä, eikä varmasti koe tarpeelliseksi tietääkään. Jonkun kasvot ovat jääneet muistiin, veikkaan että ainakin kaverin, joka on myöhästynyt joka luennolta.

 

Luennot perustuvat oppimiseen, vain kuuntelemalla luennoitsijaa ja seuraamalla hänen materiaalejaan. Luennoilla ei pahemmin pyritä ottamaan opiskelijoita mukaan kanssakäymiseen, esimerkiksi haastamalla heitä tuomaan omia näkemyksiään ja kokemuksiaan ilmi. Tai jos luennoitsija tähän pyrkii, on hyvin harvalla opiskelijalla pokkaa nostaa käsi kohti kattoa ja puhua koko satapäisen kanssaopiskelijaporukan kuunnellessa.

 

Luennot ovat tasapaksuja puolitoista tuntisia, joista itsellä valitettavan suuri osa menee pyöritellen elämän tarkoitusta päässä, kun keskittyminen luentoon herpaantuu.

 

Ikävöin kouluani Suomessa. Saimaan ammattikorkeakoulun markkinoinnin opiskelijoiden ei tarvitse istua luennoilla. Meillä opiskellaan käymällä dialogia ja pyörittämällä osuuskuntaa. Dialogiringissä meilläkin on luennoitsija, jota valmentajaksi kutsumme. Olemme hänelle jokainen yksilöitä, joita hän pyrkii viemään kohti oppia, jokaista persoonaa omalla tavallaan. Joku oppii kuuntelemalla, kun taas jonkun on saatava oppia tekemällä. Valmentaja on se, joka yleensä avaa keskustelun ja haastaa meidät opiskelijat kertomaan omia ajatuksiamme ja kokemuksiamme. Meidän ’’luennolla’’ meitä on noin 20 henkeä ja valmentajamme tietää parhaassa tapauksessa, jopa toiset nimemme.

 

Oppimisemme perustuu tiedon jaksamiseen. Kun jaamme toisillemme tietoa käymällä dialogia, opimme vahingossa. Parhaiten oppii, kun joku kertoo kokemuksia omasta elämästään ja siitä, miten on kohdannut ongelmia ja voittanut ne. Valmentajamme kylvää myös jatkuvasti omaa tietoaan joukkoomme ja ohjaa meitä kohti uutta tietoa.

 

Toimintamme perustuu osuuskunnan ympärille, jonka itse perustamme. Opimme heti alkuun lyömään yrityksen pystyyn ja näemme kaikki vaiheet mitä se vaatii. Kun yritys on saatu pyörimään, pääsemme yritysmaailmaan tekemään oikeaa työtä oikeiden yritysten kanssa. Suuri osa opiskelustamme on projektimuotoista opiskelua eli liiketoiminnan pyörittämistä. Jokaisesta projektista on saatava vähintään kahta kolmesta: oppi, verkostot, raha. Teemme pääasiallisesti markkinointiprojekteja, joissa autamme asiakasyrityksiämme viemään toimintaansa eteenpäin. Saamme siis oikeita kokemuksia työelämästä (oppi), uusia kontakteja projektien kautta (verkostot) ja mietimme hinnoittelun kohdalleen, jottemme ali- tai ylihinnoittele itseämme (raha). Näistä kolmesta opiskelijat yleensä tavoittelevat projektien hyödyistä eniten oppia, koska sen hyödyt tulevaisuudelle nähdään suurimpana voimavarana.

 

Väitän seuraavaa hypoteesia todeksi: Jos laitamme kaksi täysin samoilla valmiuksilla ja ominaisuuksilla olevaa henkilöä opiskelemaan markkinointia. Toinen laitetaan luennoille istumaan johonkin Suomen monista ammattikorkeakouluista, jossa markkinointia opetetaan luentotyyppisesti. Toinen onnekas pääsee Saimaan ammattikorkeakouluun, tiimiyrittäjien sekaan. Kolmen vuoden päästä vertaamme heidän osaamistaan ja ennen kaikkea valmiutta työelämään. Tiimiyrittäjä vie vertailun 6-0. Lisäksi hänellä on tulevaisuutta varten valmiina verkostoja työelämään (työpaikka valmiina?) ja todella tiivis tiimiyrittäjäyhteisö ympärillään antamassa tukea ja turvaa. Parasta tässä on, että hänen opiskelunsa on ollut hauskaa.

Jos olet kiinnostunut markkinoinnista tai yrittämisestä, suosittelen valitsemaan Saimian ja suuntautumisvaihtona markkinoinnin. Jos kiinnostuit tiimiyrittämisestä ja haluaisit tietää lisää, olen aina valmiina auttamaan! Suosittelen myös kaikille yrityksille osuuskuntien palveluiden hyötykäyttöä oman yritystoiminnan kehittämiseen. Osuuskuntien jäsenillä on raikas tapa ajatella asioista ja viimeisimmät tiedot alalta.

Joona Tiainen

By | 2017-11-07T11:36:15+00:00 marraskuu 7th, 2017|Askel, Tiimiyrittäminen|0 Comments

Leave A Comment